Alla inlägg den 4 april 2009

Av Sofia - 4 april 2009 23:04

Här har jag fotat lite kottar som alltid kommer fram på våren då snön smält bort. Vi plockar upp dem varje år och det kan bli nästan en skottkärra full ibland. Det är blandat av gran och tallkottar.


Det knepiga är att de inte ligger under någon gran eller tall. Visst, vi har skogen precis vid tomtgränsen, men de granar och tallar som finns där skulle inte kunna tappa sina kottar ända bort till detta ställe. Det ligger som stora högar under ett lövträd i trädgården.

Har i alla år funderat på vad det är för djur som släpar dit dem, har aldrig sett något djur. Har funderat på ekorre och hackspett, men kottarna är inte angripna på något av de sätt som de djuren gör. Man ser ingen åverkan på dem alls.


Funderar varje vår på vad detta kan vara…

Nu är det i alla fall dags att plocka upp dem igen. På sommaren så hamnar det inga nya där heller, så ja, vad är det för djur som är i farten tro?!

Av Sofia - 4 april 2009 22:05

Ikväll har vi ätit hemmagjord pizza. Mums!! Var och en har på den fyllningen som de vill ha så blir alla nöjda och glada :)


Lite senare tittade vi alla på TV och satt och myste, härligt med lördag!


Just nu sitter dottern vid den stationära datorn och jag vid min bärbara. Mannen sitter och läser i Teknikens Värld. Appropå den tidningen så tycker jag att namnet är fel, den handlar ju bara om bilar, ingen teknik där inte. (förutom bilteknik då) Har för mig att när jag växte upp och läste i Teknikens värld ibland så handlade det om annan teknik också, men jag kanske minns en helt annan tidning.

Skall man läsa någon biltidning så tycker jag att Classics Motor är en mycket bättre tidning. Den blir man ju nostalgisk av att läsa. Men min man skall vara "trög" och ha Teknikens VärldClassics Motor passar jag på att tjuvkika i när jag är hemma hos mina föräldrar och hälsar på. Min "smarta" pappa prenumererar nämligen på den.



Av Sofia - 4 april 2009 17:02

Nu är det verkligen vår...

Förra fredagen hade vi snöstorm och en vecka senare blommar det för fullt i trädgården. Det har exploderat i naturen... Tyvärr känns det också, allergisk som bara den, men det är det värt i alla fall.. det är så vackert på våren.


Här blommar krokus (som ni kan se på det suddiga fotot taget med min mobil, måste skaffa nytt minneskort till kamran så jag kan fota ordentligt), snödroppar, vårgäck, scillan har mörklila feta knoppar så de komme snart också. Igår såg jag de första blåsipporna bakom vedboden, idag har det slagit ut även i dikeskanten ner mot bäcken. Det är så vacker!!



Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards