Alla inlägg under januari 2009

Av Sofia - 31 januari 2009 03:27

Det gör så ont i mig, -det är inte kroppen jag pratar om denna gång- det gör ont i mig i min själ eller vad det nu är som värker. Hjärtat kanske, åtminstone känns det så.


Ett telefonsamtal och hela min tillvaro rasar. Varför är jag så känslig?! Vad jag önskar jag hade styrka, kraft och mod att säga emot, men när det berör saker som betyder mest för mig, personer som är mitt allt, då blir jag så illa beörd och jag vill bara gråta. Då kan jag inte kämpa, då rasar allt. Åh, vad jag önskar att jag vore starkare...


Har gråtit så mycket idag, känns som jag skall gå sönder inuti. Jag önskar det kunde gå över, jag önskar jag kunde få sova, att jag kunde få glömma...

Av Sofia - 30 januari 2009 10:42

Jaha, inget blir som man tänkt sig...

Jag hade ju tänkt strosa omkring på stan idag efter mitt tandläkar besök, men så blev det inte. Dottern är hemma från skolan idag så det var bara att åka direkt hem. Jag har ont i huvudet idag också, början på migrän känner jag så jag skall ta en tablett och vila nu och hoppas på att det vänder och inte bryter ut ordentligt.


Hade sett fram emot att gå på stan, jag känner mig så instängd här hemma. Ibland kan det gå flera dagar utan att jag kommer utanför ytterdörren ens. Då har jag mina dåliga dagar, dagar som jag bara försöker överleva... då kroppen värker så jag kan bli tokig, eller ja, tokigare än vad jag redan är ;-) Ibland så tar jag mig till postlådan i alla fall, en promenad på några hundra meter, men bara det är plågsamt vissa dagar.


Åh, vad jag önskar att jag fick vara frisk, vara "normal" och kunna jobba. Kunna vara ute, träffa folk och ha ett socialt liv. Nu lever jag i mitt eget lilla fängelse känns det som. Har varit så glad över att kunna få sova något sånär i tre nätter i rad i alla fall. Det är så ovanligt. Ja, det blev inte många timmar i natt, blev väl drygt tre timmar, men jag sov djupt då jag sov, känns alltid bättre än att ligga i halvvaket tillstånd och inte veta om man sover eller är vaken.


Nehej, jag borde nog ta den där migrän medicinen nu så jag inte förvvärrar situationen och hela dagen blir förstörd.


Hej hopp...

Av Sofia - 29 januari 2009 23:32

Ja, inte fick jag må bra hela dagen inte. På eftermiddagen fick jag migrän och jag har legat nästan hela kvällen och vilat huvudet. Så typiskt, varför skall det aldrig få vara bra?!


Ja, nu är det ju dags att sova igen...


Imorgon skall jag till tandläkaren så jag hoppas jag inte har migrän då också. Min tandläkare har humor så dit är det roligt att gå. Tänk om alla fick ha en så bra tandläkare då skulle det inte finnas tandläkarskräck.


Efter tandläkar besöket skall jag ta mig en tur på stan om jag orkar. Längesedan jag strosade omkring där, det är skönt att komma ut ibland och slippa samma gamla väggar här hemma.


Ha en bra dag!

Av Sofia - 29 januari 2009 10:35

Sovit gott i natt! Så underbart!!


Ja, jag är ju inte van att få sova en hel natt men inatt gjorde jag det. Frånsett en halvtimme då min dotter ropade för hon hade vaknat och kunde inte somna om. Hon fick komma till min säng och då somnade hon. I vanliga fall brukar jag inte kunna somna om när jag blir väckt så där, men det kunde jag. Hipp hurra.


Inte är jag trött idag heller, jag som brukar vara så sömnig och få gå och lägga mig för att sova ett par timmar till då dottern gått iväg till skolan. Tänk om det kunde få vara så här varje natt, då skulle jag må mycket, mycket bättre.

Av Sofia - 28 januari 2009 23:59

Som jag berättade igår så försöker jag komma isäng innan midnatt för att få lite ordning på min sömn. Vaknade ju kvart över fyra i morse och kunde inte somna om. Försökte sova på förmiddagen för jag var otroligt trött, men nejdå det gick inte att somna då heller.

Nu skall jag försöka komma i säng och somna i tid idag också, jag skall upp 05.30 så det är ju på tiden att jag sover nu.


Har väldiga problem med sömnen bland annat på grund av min värk. Sen har jag krypningar i benen som håller mig vaken också. Ofta så är jag sömnlös hela nätterna, ligger och sparkar av och an i sängen.


Har du något bra tips på vad man kan göra för att sova bra? Hör gärna av dig då.

Av Sofia - 28 januari 2009 23:00

Jag har ju lovat att berätta om paddan som jag och min dotter räddade igår. Kom på att vi ju faktiskt kanske räddat kattungen också eftersom paddor är giftiga, vilket jag inte visste tidigare.


Jag skulle ut en promenad och möta upp dottern. När jag gick iväg såg jag grannens kattunge sitta vid våran carport och leka med någonting. Trodde först att det var en mus. Det var mörkt och vi har ganska dålig belysning. När jag kom närmare såg jag att det var en padda som satt där alldeles stilla i snön. Jag funderade på om den levde eller inte...

Sen kom våran katt och tittade lite på kattungen men han verkade helt ointresserad av vad han gjorde och gick iväg på promenad istället, så gjorde även jag.


När vi återvänder tio minuter senare jag och dottern så håller kattungen fortfarande på med paddan. Nu ser jag att paddan lever. Reagerade också på att den var vaken nu, vi har snö och ca 5 minusgrader.


Jag hämtade en liten snöskyffel medans dottern försökte få kattungen att tänka på annat. Försiktigt försökte jag få upp paddan på skyffeln, jag kollade om den var skadad men det verkade inte så, inte vad man kunde se i alla fall.

Tog med mig paddan till ett dike som vi har vid tomtgränsen, tänkte att det kanske var därifrån den kom, på sommrarna brukar jag se grodor och paddor där. Lade ner paddan i diket och den satt alldeles stilla. Under tiden försökte dottern busa med kattungen så den skulle glömma paddan. Våran katt hade också kommit hem från promenaden och busade också med kattungen. Men det hjälpte inte, kattungen var för nyfiken och intresserad av paddan så han sprang till diket och började slå med tassen på paddan.


Då var det bara att börja om proceduren igen. Fick upp paddan på skyffeln och nu såg jag att det var fullt med kattspår i slutet av diket där det går in ett litet rör under marken. Man såg att det farit runt en katt där och jagat något. Jag tänkte att paddan kanske kom ifrån röret, att kattungen kanske gått in där och väckt paddan i sin vintersömn. Satte ner paddan där röret började och paddan gick direkt in i röret, då gick det undan inte alls som den varit tidigare då den suttit stilla.


Kattungen försökte igen att få tag i paddan och krypa in i röret. Det slutade med att jag satte snöskyffeln för röret så kattungen inte kunde komma in där. Det var en liten öppning så om paddan mot förmodan skulle vilja ta sig ut så skulle den kunna göra det, men inte så stort så kattungen kunde ta sig in.


Sedan busade vi med kattungen och våran katt ett tag och det verkade som om kattungen glömde bort paddan. Snöskyffeln fick stå kvar över natten men vi har tagit bort den nu idag. Jag hoppas att paddan överlever detta och att kattungen inte går dit igen och jagar honom/henne.

Jag hoppas också att kattungen inte har bitit på paddan och fått i sig något gift, men som sagt paddan såg hel och fin ut.


Ja, det var historian om räddningen av en padda...

Av Sofia - 28 januari 2009 08:12

Ja, jag kom ju i säng i tid igår, ja alltså före midnatt som är mitt första mål i att försöka få bättre sömn. Men vad händer då? Jo, jag vaknar kvart över fyra, så inte blev det så mycket sömn ändå. Jag förstår inte varför jag inte kan sova mer än 4-5 timmar i sträck när jag har ett sådant sömnbehov som 10-12 timmar per dygn om jag skall må bra. Det blir ju ingen ordentlig sömn när man vaknar hela tiden.


Jag har inte lyckats somna om, har legat och lyssnat på ljudbok ett tag så jag har vilat i alla fall. Sen skulle jag ju upp ändå och dottern iväg till skolan. Funderar på att lägga mig igen och prova att sova nu, för jag är så trött. *gäsp gäsp*


Har suttit en stund här vid datorn och läst lite om paddor. Som jag skrev igår så räddade jag en padda från grannens katt igår. Jag lovar att skriva mer om det senare.


Nu har jag i alla fall lärt mig att paddan som jag såg igår heter 'bufo bufo' på latin, alltså "vanlig padda" på svenska. Vi har tre olika paddsorter i sverige. Vad jag också fick lära mig är att den är fridlyst, det visste jag inte tidigare. Ja, så jag får väl känna mig extra duktig då som räddade paddan. Eller vadå extra duktig, man räddar väl djur oavsett om de är fridlysta eller ej.


Läste också att paddan har giftkörtlar bakom ögonen, djur som biter dem kan bli sjuka och i värsta fall dö. Oftast blir de bara sjuka med stor salivsöndring och blir bättre på ett par dagar. Nu såg jag aldrig att kattungen bet på paddan utan den höll bara på att slå med tassen, men jag vet ju inte vad den gjorde innan jag kom. Skall nog berätta för grannen att katten lekt med en padda så de vet vad det är om den skulle bli sjuk.


Nehej, nu skall jag krypa ner i sängen igen. Lyssna på lite ljudbok och se om jag kan få sova ett par timmar till.


En bra dag önskar jag er alla!

Av Sofia - 27 januari 2009 23:17

Är så trött idag, vill bara sova, så det skall jag faktiskt gå och göra nu. Ovanligt av mig att komma i säng innan klockan 24:00, men det är bra om jag kan göra det. Mitt första mål med att få ordning på trötthet och sömn är att kunna somna innan midnatt, ja så då är det ju faktiskt en fördel om man befinner sig i sängen den tiden ;-)


Räddade en stor padda idag från en lekfull kattunge, men det får jag skriva mer om imorgon...

Presentation

Omröstning

Varför besöker du denna blogg?
 Brukar titta in här då och då
 Trillade in via en sökmotor
 Kom in via "förstasidan"
 Surfade runt och råkade hamna här
 Annat
 Hittade hit via en annan blogg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards